076-210 0107
Selecteer een pagina

Blog

Corine van den Bos van Bos Media Productions (voorheen Octonet)
‘Het draait allemaal om beleving’
De promotie van de Bergvliet villa’s met in de hoofdrol Joost Luijten zijn op film in deskundige handen van Bos Media Productions. Onlangs mochten we deze specialist in bedrijfsfilms, tien jaar geleden opgericht onder de naam Octonet, verwelkomen als nieuw businesslid. Reden voor een gesprekje met eigenaresse Corine van den Bos.
Corine is wat je noemt de ‘bezielende’ kracht achter een verhaal. Een vrouw met ervaring maar bovenal oprecht geïnteresseerd in wat anderen beweegt. En dat klinkt door in de bedrijfsfilms van Bos Media Productions. “Eigenlijk toch een vanzelfsprekende eigenschap als je een bedrijf, product of dienst wilt promoten?”, zegt Corine, terwijl ze een slokje neemt van haar Latte. “Want je moet wel weten waar het bij een bedrijf écht om draait en waar het bij gebaat is.”
‘Het gaat om details’
“Mensen weten vaak niet wat er allemaal mogelijk is”, is haar ervaring. “Dat is ook niet erg hoor, want daar zijn wij voor”, lacht ze. “Bedrijven hebben meestal wel een eigen idee hoe zij hun product willen promoten. Maar als je dan met elkaar aan tafel gaat zitten en de mensen zelf laat vertellen over hun bedrijf en de mensen die er werken, over de onderlinge sfeer, hun klanten, hun product, dan komt er gaandeweg vaak iets anders uit wat beter bij hen past. Mijn taak is om uit te vinden wat een bedrijf echt nodig heeft. Daarom zijn de gesprekken die ik vooraf met bedrijven heb erg belangrijk, zo niet het allerbelangrijkste. Daarbij gaat het juist om de details. En vrouwen zijn gek op details”, knipoogt ze spontaan. “Dat soort onderscheidende zaken achterhaal je alleen als je je in mensen en in hun verhaal verdiept. Want bij films draait het puur om beleving.”
Film over dwarslaesie
Bos Media Productions is tien jaar geleden opgericht in Prinsenbeek als Octonet. Het bedrijf maakte in eerste instantie promotiefilmpjes van huizen voor de verkoop, maar ging zich al snel toeleggen op bedrijfsfilms en vervolgens op sportdocumentaires voor Fox Sport.
“Anno nu zijn we volledig overgestapt naar bedrijfsfilms”, vertelt Corine. “Vanwege ons grote netwerk doen we dat nationaal en internationaal. Maar we willen ons ook zeker meer richten op de regio. Zo zijn we inmiddels de vaste cameraploeg van het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk. Daar hebben we bijvoorbeeld vorig jaar de nationaal landelijke traumadag gefilmd. En op zit moment zijn we bezig met een documentaire over een 42-jarige vrouw die een dwarslaesie heeft opgelopen. Deze documentaire maken we voor een symposium in december voor de specialisten van het TweeSteden Ziekenhuis. Het doel van deze tien minuten durende film is om alle keuzemomenten van een patiënt in beeld te brengen, zodat de artsen meer beleving krijgen bij de patiënt en zich zo nog beter in iemand kunnen verplaatsen. In zo’n traject zijn immers heel veel artsen betrokken, van traumaspecialist tot chirurg en fysiotherapeut, maar allen in verschillende fases. Het is dan ook goed om een totaalverloop vanuit de patiënt te laten zien. Wat gebeurt er met de patiënt vanaf het moment van opname, waar wordt hij of zij allemaal mee geconfronteerd. Maar ook, hoe vergaat het de familie”, legt ze uit. “Die mevrouw zijn we gaan filmen twee weken na haar dwarslaesie. Dat is heel heftig ja”, waarna Corine even in gedachten verzinkt. “Je krijgt echt een band met iemand, want zoiets filmen is erg intiem. Dat moet je met zorg doen.”

Van a tot z
Die zorg is Corine wel toevertrouwd. Ook buiten haar werk voelt ze zich begaan met haar medemens, zo getuige het vrijwilligerswerk dat zij in haar vrije uren doet. “Iemand blij maken, daar krijg is zóveel energie van!”
“Mijn sterke kant is het contact met de mensen, het inleven in de ander”, zegt ze eigenlijk ten overvloede. “Dat typeert Bos Media Productions. We werken met een team van jonge professionals die ook die betrokkenheid in zich hebben. Ikzelf begeleid een klant vanaf het eerste contactmoment tot aan de after sales om ervoor te zorgen dat zijn bedrijf en product goed wordt neergezet. Ik maak het draaiboek, doe de interviews en ben vrijwel elke draaidag aanwezig om mijn medewerkers te adviseren. Zie het als die extra paar ogen. Bijvoorbeeld als er op de achtergrond een tafel te prominent aanwezig is. Dat zijn toch weer die details hè”, grapt ze. “Maar ook daarna blijf ik contact houden met de klant. Dat is gewoon erg belangrijk om een project goed af te sluiten.”
Dronecertificaat
Nieuw is dat Bos Media Productions sinds kort officieel dronevluchten mag uitvoeren. “Onlangs heb ik mijn dronebrevet behaald”, vertelt Corine, die daarmee een van de zeer weinige vrouwelijke dronepiloten van Nederland is. “Dat is echt een meerwaarde voor ons bedrijf. Met een drone kun je namelijk prachtige opnames maken! En daardoor zoveel meer beleving creëren doordat je mensen meer bewust kan maken van de dynamiek van een omgeving. Voor Landgoed Bergvliet bijvoorbeeld gaan wij dit najaar op die manier de golfbaan in beeld brengen.”
Ook op de rol staat onder andere het maken van een promotiefilm van huizen in Spanje en op Curaçao voor de verhuur. “Film is echt iets van nu”, aldus Corine. “Je kunt daarmee eenvoudig via social media je doelgroep bereiken. Het is snel, spreekt tot de verbeelding en zegt zoveel meer dan woorden. Beeld komt bij mensen binnen. Over een paar jaar heeft 90% van de bedrijven een eigen bedrijfsfilm.”

Blog

door | jan 15, 2019